Умови отримання звичайної робочої візи в Чехії

Авг 18, 16 Умови отримання звичайної робочої візи в Чехії

Робота за кордоном вигідно, престижно і цікаво!

Але, вибираючи Чехію як країну для працевлаштування та проживання, Вам необхідно розуміти, чим обумовлений Ваш вибір, і в чому привабливість цієї страни.Работа в Чехії це початок Вашої адаптації для подальшого життя в Європі.

  • Чехія — це центр Європи і знаходиться відносно недалеко від Вашого будинку, що суттєво знижує Ваші витрати на поїздку
  • Невеликі терміни оформлення документів
  • Невисока вартість оформлення документів на робочу візу в Чехію в порівнянні з іншими країнами
  • Можливість взяти з собою в Чехію близьких родичів по возз’єднанню
  • Близькість чеської мови до нашої рідної мови

У 2007 році Чехія вступила в Шенгенську зону, що дозволяє вільно пересуватися по Європі. В даний час у зв’язку з вступом Чехії до Євросоюзу середня заробітна плата щороку підвищується і складає в середньому 800 — 1000 доларів для жінок і 1000 — 1500 доларів для чоловіків.

Само собою зрозуміло, що знання чеської мови є величезною перевагою при прийнятті на роботу. Доведеться змиритися з умовою, що треба буде вивчити чеську якомога швидше. Час, необхідний для вивчення чеської мови, становить в середньому півроку за умови, що Ви працюєте в чеському середовищі.

Особливо широко користується попитом робота за кордоном, серед якої є як малокваліфікованих робота (це — будівництва, прибирання, навантажувальні роботи, шкідливе виробництво, важка праця і т.д.), так і кваліфікована робота (це — токарі, зварювальники, фрезерувальники, швачки , муляри, теслі, медсестри).

На малокваліфікованих роботах оплата в середньому становить для чоловіків близько 4 доларів на годину, для жінок — 3.5 долара за годину. Для фахівців оплата в середньому становить 6 доларів на годину для чоловіків і 5 доларів на годину для жінок. Часто працюють з переробкою до 10 — 12 годин. Якщо робота без житла, то житло коштує в середньому 150 доларів на місяць. На харчування необхідно приблизно 150 доларів на місяць.

Просимо Вас звернути увагу на те, що по приїзду до Чехії у Вас повинна бути необхідна сума грошей на перший час (оплата проживання за перший місяць, проїзду на транспорті, харчування і т.д.)21 300x225 Умови отримання звичайної робочої візи в Чехії

Робочі візи в Чехію в основному оформляються на 2 роки. Після закінчення цього терміну дозвіл на роботу в Чехії можна продовжити за умови двосторонньої угоди.

Документ, що підтверджує мету перебування в Чехії: — Дозвіл на роботу з Бюро праці Чехії — приймається в оригіналі, по факсу або по електронній пошті, або — Лист від роботодавця, контракт про наймання і / або інший документ, що підтверджує працевлаштування заявника на території Чехії.Підтвердження про проживання — приймається в оригіналі, по факсу або по електронній пошті.Підтвердження бронювання квитків на літак / поїзд / автобус (туди-назад).(Може вимагатися додатково) Довідка про відсутність судимості на території країни, громадянином якої є заявник, і держави, в якому заявник протягом останніх 3 років проживав більше 6 місяців;

Оставить комментарий